Over ons
Chocolaterie Van Parijs werd in 1992 opgericht als klein familiebedrijf. Maar door mond-tot-mondreclame groeide dit artisanaal bedrijfje al snel uit tot een gevestigde waarde in de chocoladewereld.
Naast Myriam Vanhaverbeke, zaakvoerder, stapte ook haar zoon Mario Van Parijs in de zaak.
Hierdoor wordt het familiaal karakter tot op vandaag behouden. Door de liefde voor het vak, gekregen van zijn moeder, streeft hij iedere dag opnieuw naar vernieuwing en verfijning.
Door de snelle groei was een uitbreiding noodzakelijk. Sinds 2001 hebben ze een totaal nieuwe atelier, met een up-to-date machinepark. Hierdoor kunnen ze nog beter inspelen op de specifieke wensen van de klanten. Initieel was Chocolaterie Van Parijs voornamelijk kleinhandel, maar door de talrijke investeringen, kunnen ze zich richten op meerdere segmenten van de markt.
Door te investeren in nieuwe productietechnologieën, kunnen ze eveneens grote hoeveelheden produceren in een relatief korte periode.
Naast de machines, zijn de grondstoffen ook van primordiaal belang. Deze worden door Mario Van Parijs met de grootste zorg uitgekozen. Door ruime vakkennis en selectie van kwalitatief hoogstaande grondstoffen, biedt men een uniek en veelzijdig assortiment aan pralines en chocolade. Chocolaterie Van Parijs heeft ook enkele specialiteiten, zoals herfstassortiment en kogeltruffels. Deze worden reeds in het buitenland verdeeld.
In 2002 behaalde Mario Van Parijs een award voor de beste caramelvulling van het land.